CARNESTOLTES

El Carnaval es una celebració popular que te lloc abans de la cuaresma cristiana, y que te data variable segons l'any. 
El carnaval combina elements tals com disfreces, desfilades y festas a l'aire lliure.
Mlgrat de las diferencies de celebració en todo el mon, la seva caracteristica comú es la de ser un període de permisividat y cert descontrol. En els seus inicis, el Carnaval era una desfilada en que els participants vestían disfreces y portaven masacares.  Pero la costum va anar transformant la celebració fins la seva forma actual.

L'origen del Carnestoltes
L'origen de la seva celebració sembla probable que estigui a les festes paganes, com les que es realitzaven en honor a Bacus, el déu romà del caos, les saturnals o les que es realitzaven en honor del bou Apis a Egipte. Segons alguns historiadors, els orígens d'aquesta festivitat es remuntarien a la Sumèria i Egipte antics, fa més de 5.000 anys, des d'on es va expandir el costum per Europa, sent portat a Amèrica per els navegants espanyols i portuguesos a partir de fins del segle XV. El carnaval, encara que l'Església cristiana no ho admet com a celebració de to religiós, està associat amb els països de tradició catòlica, i en menor mesura amb els cristians ortodoxos orientals; les cultures protestants tenen tradicions modificades, com el carnaval danès.

Carnestoltes al Riu de Janeiro

Ens evoca diversió, moviment i sabor; el Carnaval de Venècia ens evoca Misteri, luxe i romanticisme. És, sense cap dubte, un dels carnavals més emblemàtics en el món.
Un dels espectacles més grans d'Amèrica i una de les majors manifestacions de la cultura carioca, que omple de música i color els carrers de la ciutat durant una setmana i que té el seu punt culminant en l'espectacular desfilades.



Comentarios

Entradas populares de este blog