FESTES TRADCIONALS DE CATALUNYA

HALLOWEEN

Es una tradicio molt popular que es celebra el 31 d'Octubre, tant en Canada, Estats Units, Regne Unit o Irlnada, i en menor medida, en llocs com Espanya o Iberoamerica. Que es deu a fa mes de 2000 anys, on la nit de Samhain es va estendre arribant a ser una de les mes populars.

Per altra banda els druides, sacerdots, celebraven aquesta nit, en que els esperits tornaven a caminar per la terra buscant posseir als vius. Per això no s'encenia cap foc, la gent tenia la creencia de que si vesties de negre passaves de sapercebut i es podia seguir amb vida.

Les activitats tipiques de Halloween son el famos Dolç o Truc i les festes de disfresses, a mes de les fogueres, les visites a cases encantades, les bromes, la lectura d'histories de por i les famoses pelicules de Terror.

CASTANYADA

Resultado de imagen de halloween vs castanyadaEs una festa popular propia de les comunitats de Catalunya, Arago, Vlencia i les Illes Balears que, tradicionalment es celebrava el dia de tots els Sants i que d'arrerament s'ha anat desplaçant cap a la vigilia d'aquest dia, la nit entre el 31 d'octubre i el 1 de Novembre. 

La castanyada prove d'una antiga festa ritual funeraria, vinculada amb ancestres i ja obblidats cultes pagans. Basicament consisteix en una dinar on es consumeixen castanyes, monyatos i fruita confitada.

A mes per aquestes dates es tradicional la figura de la castanyera, que ven pels carrers castanyes torrades i calents, habitualment embolicades en paper de diari.

Podries escollir alguna? A mi personalement m'agrada mes Halloween, ja que per mi es mes habitual celebrar-ho amb els amics, tot i que la castanyada tambe m'agrada moltissim.

Comentarios

Entradas populares de este blog