EL DIA MUNDIAL DE L'INVENTOR

La bombeta

Va ser obra de dos genis: Thomas Alva Edison i Joseph Wilson.

La primera bombeta electrica va beure la llum i es va fer el 21 d'Octubre de 1879. L'objectiu era transformar l'electricitat en llum mitjançant un instrument que millores els resultats de la ja existent llum d'arc electric.



La tecnologia GPS

Es va començar a desenvolupar en els anys 60 com una tecnologia militar, pero avui s'ha convertit en una eina diaria per qualsevol conductor que no vulgui perdre la roda.

El sistema es basa en una serie de satel·lits capaços de proporcionar les coordenades precices de tots els llocs en la terra.



El codi de barres

Les barres verticals cumpleixen ja 60 anys d'edat. Norman Woodland les va inventar en 1949, basat en el codi Morse, despres de la Comissió d'una cadena de supermercat local.

Caldrien tres decades per arribar a Espanya. Actualment aquest sistema s'utilitza per identificar tot tipus de productes, des de yogurts fins a prendes de roba.


La roda

Es un dispositiu en forma de disc o torus. El nombre de rodes sovint classifica si el vehicle que les usa es de categoria alta o baixa.

Va ser inventada de manera independent per diverses cultures, aixi que es impossible saber a partir de quina idea va sorgir el primer desenvolupament de la roda.


El foc

No se sap exactament qui ho va inventar, pero va ser de manera intencionada i el primer metode va ser el fregament d'un pal amb fusta seca. El seu objectiu principal era mantenir-se calents, tambe per cuinar i per defensar-se. 



Comentarios

Entradas populares de este blog